CASTINGFOTO'S/h1>

Waarom een castingfoto?

Tegenwoordig zijn goede castingfoto’s onmisbaar. Voor regisseurs en producenten worden namelijk altijd zogenaamde ‘fotovoorstellen’ gemaakt; een overzicht van mogelijke acteurs voor een rol. De castingfoto die hiervoor wordt gebruikt, moet als eerste gevoel oproepen dat het zou kunnen kloppen: acteur en rol. Maar wat is een goede castingfoto? Goede castingfoto’s geven een zo eerlijk en realistisch mogelijk beeld van degene die erop staat. Enigszins neutraal, maar ook weer niet te, met een gezichtsuitdrukking die op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. Aan de hand van een goede castingfoto herken je iemand onmiddellijk.

Werkwijze

Om het laten maken van castingfoto’s laagdrempelig en betaalbaar te houden, organiseert Kemna Casting regelmatig fotodagen. Door op één dag efficiënt te plannen, blijven de kosten laag, namelijk € 95,- per sessie (ca. 30 minuten). Het is zowel doordeweeks als in het weekend mogelijk om castingfoto’s te laten maken. Onze huisfotografen zijn Joram Blomkwist en Pim Hendriksen. Zij zijn beiden professionele fotografen die precies weten wat Kemna Casting van een castingfoto verwacht. Omdat er vrijwel nergens nog om afgedrukte castingfoto’s wordt gevraagd – bij Kemna Casting is het zelfs niet meer mogelijk om afgedrukte foto’s in te leveren – ontvang je de nieuwe castingfoto’s na afloop per mail thuis.

Castingfoto’s maken

Wil je castingfoto’s laten maken bij Kemna Casting?

Stuur dan een mail naar jerrold@kemnatraining.nl, met als onderwerp [Inschrijving fotodag], onder vermelding van: 1. Naam 2. Geslacht 3. Geboortedatum 4. Telefoonnummer 5. Adres (straat, huisnummer, postcode, woonplaats) 6. Datum waarop je castingfoto’s wil laten maken (keuze uit onderstaande data) 7. Eventuele voorkeur voor een tijd

Data:

- 12 januari 2014 (Joram Blomkwist - 2 februari 2014 (Joram Blomkwist) Als je toch verhinderd bent, kun je tot 48 uur van tevoren kosteloos schuiven naar een andere datum.

Aanvullend advies kleding en make-up

Wat betreft de kledingkeuze adviseert Kemna Casting om extremen te vermijden. En extreem is het al snel. Een t-shirt is wel heel nonchalant en met een pak en stropdas zit je al gauw in de zakelijke hoek. Hetzelfde geldt bij de keuze tussen een topje en een mantelpak. Neem bij twijfel een extra setje mee. Bij goede castingfoto’s is neutraal dus het toverwoord. Dat geldt – bij de dames – ook voor de make-up.